Beveiliging

Beveiliging

Beveiliging, er is weinig wat we zo belangrijk vinden als een veilig gevoel. Het gevoel dat onze dierbaren en bezittingen veilig zijn voor invloeden van buitenaf. Of het nu gaat om inbraak, brand of wateroverlast, we willen het allemaal voorkomen of als het dan toch gebeurd zo snel mogelijk gewaarschuwd worden zodat we actie kunnen ondernemen. En hoewel de meeste alarmeringssystemen prima op zichzelf kunnen functioneren, zou het niet fantastisch zijn als al deze systemen aan/uit of te monitoren zijn vanaf één platform? Daar komen de moderne domotica oplossingen handig van pas en hoewel ProLevel Domotica ook de op zichzelf staande oplossingen kan realiseren specialiseert zij zich vooral op het met behulp van domotica bij elkaar brengen van alle losse onderdelen binnen één platform voor totale controle. Meer weten? Klik dan hier voor een afspraak.

Wat is er zowel mogelijk op het gebied van beveiliging;

Beveiliging systeem met of zonder doormelding

Het verschil tussen met of zonder doormelding is eigenlijk de tussenkomst van een professionele meldkamer. Vaak is het helemaal niet nodig een doormelding naar een meldkamer te hebben, tenzij uw verzekering dit vereist. Zowel ingeval van met als zonder doormelding ontvangt u en door u aangewezen personen een bericht op smartphone, tablet, of zelfs een smartwatch van het systeem, in de vorm van een telefoontje/sms/email/etc., dat er iets aan de hand is. In dit bericht wordt meestal aangegeven welke sensor iets heeft gedetecteerd en heeft u tevens een camera systeem dan kunt u hierop inloggen om de melding te verifiëren, wist u trouwens dat veel camera’s bewegingsmelding hebben en u gelijk foto’s of beelden kunnen toesturen? U kunt vervolgens zelf actie ondernemen door bijvoorbeeld de politie te bellen, zelf te gaan kijken, uw buren te waarschuwen etc. In geval van doormelding zal een meldkamer deze acties meestal voor zijn rekening nemen, al vragen zij ook meestal verificatie van de melding (camera’s kunnen dit vaak oplossen, anders moet er vaak iemand polshoogte gaan nemen).

Brandbeveiliging

Brandbeveilging

Het ergste wat de meeste mensen vrezen is dat ze tijdens hun slaap overvallen worden door brand in de woning. Rook is een sluip moordenaar, u wordt vaak bedwelmd voor u wakker wordt en mag dan van geluk spreken als u het kunt navertellen. Een netwerk van strategisch geplaatste rook en warmtesensoren (wist u dat niet alle branden rook produceren, maar wel warmte?) kan u tijdig waarschuwen voor brandgevaar en vooral u maar natuurlijk ook uw bezittingen veilig houden. Bent u niet thuis wordt meestal een bericht verstuurd naar uw telefoon. Bij tijdige ontdekking kunt u wellicht de ontstane brandhaard in de kiem smoren of snel de brandweer waarschuwen, al is het de eerste prioriteit altijd de veiligheid van uw dierbaren. Daarnaast hebben we nog de koolmonoxide (CO) dreiging. CO ontstaat bij onvolledige verbranding, bijvoorbeeld bij brand maar ook bij uw verwarmingsketel, en is onzichtbaar en reukloos. Het is dus altijd verstandig om ook een CO melder te plaatsen bij uw verwarmingsketel (niet aan het plafond, want CO is zwaarder dan lucht).

Beveiliging

Wateroverlast

Wateroverlast is ook zeer vervelend, omdat u het vaak te laat ontdekt en er dan al vaak veel schade aan uw bezittingen zijn. Water kan uw wanden, plafonds en vloer erg veel schade toebrengen nog voordat u er erg in heeft, zelfs als u thuis bent, maar zeker als u weg bent. U wilt tijdig gewaarschuwd worden zodat u het water kunt afsluiten of het lek snel kunt dichten. Het plaatsen van vocht detectoren op gevoelige plekken voor lekkage, zoals uw badkamer, waskamer, keuken, etc. kan ervoor zorgen dat u tijdig een waarschuwing krijgt op uw smartphone of zelfs smartwatch. U kunt dan zelf verder actie ondernemen door hulp in te schakelen.

Camera Beveiliging

Camerabeveiliging

U wilt vaak niet alleen gealarmeerd worden dat er iets gebeurd in of rond uw woning, maar ook graag zien en horen wat er gebeurd. Daar komen de moderne IP camera beveiliging om de hoek kijken. Door het monteren van camera’s in en rond uw huis kunt u waar u ook bent zicht houden op uw dierbaren en uw bezittingen. Veel camera’s hebben tegenwoordig bewegingsmelding ingebouwd zodat ze automatisch een bericht geven als zij beweging detecteren en u gelijk een foto of beeld toesturen van hetgeen zij waarnemen. Met behulp van een Network Video Recorder, ofwel NVR, kunt u eenvoudig beelden opslaan van uw camera’s en deze kunnen dienen als bewijs achteraf of als opsporings middel voor de politie.

Beveiliging

Toegangscontrole

Wilt u graag weten wie er voor uw poort of deur staat voordat u uw deur opent? Dan kunt een doorstation aan uw poort of deur bevestigen met een monitor waarop u kunt zien wie er aan uw deur staat. Zo kunt u veilig uw deur openen. Tevens kunt u door het uitdelen van codes vaak gekoppelde sloten bedienen.

Beveiliging

Waarom domotica?

U zult zich wellicht afvragen wat domotica nog aan al deze beveiliging systemen kan toevoegen, ze werken toch immers prima? Ja en nee. Tuurlijk kan Prolevel Domotica er voor zorgen dat al deze systemen perfect werken zonder verdere toevoegingen en precies doen wat u ervan verwacht, groot of klein, prive of zakelijk, alles is mogelijk, maar wat nu als we nog net even een stapje verder gaan? Wat is er verder dan nog mogelijk zult u denken? Nou heel veel.

Stel u heeft uw verlichting ook aan de domotica controller gehangen. Domotica kan er dan voor zorgen dat als uw inbraak beveiliging afgaat uw verlichting in huis en in de tuin aangaat. Of als uw ventilatie en dakramen ook gekoppeld zijn dat in geval van brand uw verlichting aangaat uw speakers in huis een waarschuwing laten horen, uw ventilatie maximaal aangaat en uw dakramen open voor de afvoer van rook, ook kunnen vluchtroutes verlicht worden. Heeft u de tv gekoppeld dan kunnen uw camerabeelden op de tv bekeken worden of gaat uw deurbel en bent u film aan het kijken, dan pauzeert uw film en ziet uw het deurstation op uw tv. Bent u op vakantie, dan kan domotica ervoor zorgen dat het lijkt of u thuis bent door verlichting aan en uit te doen of uw gordijnen te open en te sluiten. Zo kunnen we oneindig veel variaties maken. Het is dus mogelijk om allerlei scenario’s te maken die verschillende elementen uit uw domotica systeem met elkaar verbind.

Beveiliging

“Het alarm systeem en mijn beveiligingscamera’s overal kunnen bekijken. Het geeft me een veilig gevoel!”

– Of het nu uw alarm systeem, uw videobewaking systeem, brand detectie, water detectie betreft. U heeft totale controle vanuit de slaapkamer of waar ook ter wereld –

Weten wat de mogelijkheden zijn?

Klik dan hier en wij bellen u voor een afspraak!