Bezorgen en afhalen

1. Bezorging
2. Zelf afhalen
3. U woont in het buitenland
4. Directe levering door de fabrikant
5. Bezorgadres
6. Verzendkosten

1. Bezorging

Artikelen besteld voor 15:00 uur worden, indien voorradig, dezelfde dag verzonden. Meestal heeft u uw bestelling dan de volgende werkdag in huis.
Kan de bestelling de eerste keer niet bezorgd worden, dan doet de bezorger een kaartje in de bus waarop staat wanneer hij de bestelling opnieuw aanbiedt. Dit is normaal gesproken de eerstvolgende bezorgdag. Komt dit moment niet uit, dan kunt u met de code op het kaartje aangeven wanneer bezorging u wel uitkomt.

Er zijn echter een aantal uitzonderingen:

Bezorgadres op de Waddeneilanden Bestellingen voor de Waddeneilanden worden – in verband met de bootovertocht – soms 1 à 2 dagen later bezorgd.
U woont in het buitenland Bestellingen verzonden naar andere EU landen, niet zijnde Nederland of België, worden in de regel na 3 tot 7 werkdagen aangeboden.
Beperkte bereikbaarheid De bezorgdag kan later zijn door andere beperkingen, zoals bereikbaarheid van de binnenstad of een nationale feestdag.
Zelf afhalen – Locatie Weert Als u ervoor kiest uw bestelling bij ons aan huis af te halen, kan dit vaak nog dezelfde dag (mits de producten voorradig zijn). Bestellingen geplaatst na 15:00 uur kunt u de volgende werkdag bij ons ophalen, indien voorradig uiteraard.
Bestelling in het weekend Een bestelling die op zaterdag of zondag wordt geplaatst, ontvangt u vanaf dinsdag 11.00 uur.
Directe levering  door de fabrikant Sommige artikelen worden rechtstreeks door de fabrikant bij u bezorgd. Deze neemt binnen 2 werkdagen na het bestellen contact met u op om een afspraak te maken voor het afleveren van deze artikelen. Kleinere producten worden zonder afspraak toegestuurd en heeft u meestal binnen 3 werkdagen in huis.

* U ontvangt van ons altijd een orderbevestiging van de bestelde producten. De voortgang van uw bestelling kun u volgen via Mijn bestellingen (let op: u dient hiervoor wel ingelogd te zijn).
* Tevens ontvangt u van ons een email met een ‘track & trace’ code zodra wij de bestelling verzenden. Deze e-mail bevat een link waarmee u de de zending kunt volgen, uiteraard indien een track & trace beschikbaar is voor betreffende vervoerder.

2. Zelf afhalen
Tijdens het bestelproces heeft u de keuze om de bestelling af te halen. Dit kan in Weert, uitsluitend na het maken van een afspraak per mail (sales@proleveldomotica.com) of telefoon (+31 (0)495 769 085).

ProLevel Domotica
St. Rumoldusstraat 10c
6001 VV Weert

Indien de producten voorradig zijn, nemen wij dezelfde dag nog contact met u op voor het maken van een afhaalafspraak.

3. U woont in het buitenland
Uiteraard is het ook mogelijk om bij ons te bestellen indien u woonachtig bent in het buitenland. Wij vragen u enkel een bijdrage in de verzendkosten. Zie onderstaande tabel voor de bedragen. Heeft u vragen inzake de verzendkosten naar het buitenland, stuur dan een mail naar sales@proleveldomotica.com.

4. Directe levering door de fabrikant
Sommige producten worden rechtstreeks door de fabrikant bij u afgeleverd. Deze neemt, indien hij dat nodig acht, binnen 2 werkdagen na het bestellen contact met u op om een afspraak te maken voor het afleveren van uw bestelling. In de meeste gevallen echter zal er voor de bestelling geen contact worden opgenomen. Deze producten heeft u meestal binnen 3 werkdagen in huis. Kan de bestelling de eerste keer niet bezorgd worden, dan doet de bezorger een kaartje in de bus waarop staat wanneer hij de bestelling opnieuw aanbiedt.

5. Bezorgadres
Als standaard verzendadres wordt uw factuuradres dat uw heeft opgegeven gebruikt, tenzij u als verzendadres een ander adres heeft opgegeven. U kunt deze gegevens ten allen tijden wijzigen in ‘Mijn account’.

6. Verzendkosten
Verzending binnen Nederland is altijd gratis. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de diensten van PostNL.

Een indicatie van de verzendkosten vind u in onderstaand overzicht:

Bezorgdienst     Verzendkosten   
verzending via PostNL (NL) gratis
verzending via PostNL (BE) € 2,50
verzending via PostNL (landen in de EU zone) op aanvraag

Aanvullende informatie:

  • De bedragen in bovenstaande tabel zijn richtlijnen. Tijdens het afrekenproces zullen de definitieve verzendkosten vermeld worden;
  • Ook als u producten uit meerdere tariefgroepen bestelt, betaalt u alléén de verzendkosten van de artikelen uit de hoogste tariefgroep van uw bestelling (indien van toepassing);
  • Als wij uw bestelling, na goedkeuring door ons en u, in meerdere keren leveren, bijvoorbeeld omdat niet alle producten voorradig zijn, betalen wij uiteraard de extra kosten.