FAQ / Frequently Asked Questions / Veel gestelde vragen

FAQ | Algemene vragen over Domotica

Wat is domotica?

Domotica (ook wel huisautomatisering) is het toepassen van elektronica ten behoeve van de automatisering van processen in en om de woning. Het woord “domotica” is een samentrekking van het Latijnse woord domus (huis) en het achtervoegsel -tica dat lijkt te duiden op ‘toegepaste wetenschap’. Men komt het ook tegen in de hedendaagse begrippen informaticatelematica en robotica.

De integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven.”

Bij Domotica draait het niet alleen om integratie van techniek en bediening in de woning, maar ook om de dienstverlening van buitenaf naar de woning. Wij zien domotica dan ook breder dan het plaatsen van veredelde stand-alone systemen in een woning.

Ik wil graag zelf experimenteren met domotica kan dat?

Ja, ook als u graag zelf aan de slag wilt met domotica wil ProLevel Domotica u graag faciliteren.  U kunt een breed assortiment aan domotica producten vinden in onze webshop.  Al deze producten kunt u met enige basis kennis zelf installeren. Dit zijn met name producten gebaseerd op het Z-wave protocol. Z-wave is een draadloos protocol dat goedkoop en redelijk betrouwbaar is en dat momenteel snel volwassen wordt. U kunt met deze producten een relatief goedkoop systeem bouwen dat een boel wensen kan invullen. Op audio en video integratie laten deze systemen vaak nog wel wat steekjes vallen en ook in betrouwbaarheid kan nog wel wat verbeterd worden, maar gelet op de prijs/kwaliteit verhouding staan deze systemen zeker hun mannetje.

Op alle producten uit onze webshop, door u zelf aangeschaft en geïnstalleerd,  geven wij per mail of telefonisch support, maar altijd op best effort basis. Wij sluiten hier geen service contracten op af in principe.

Klik hier voor onze webshop. Heeft u een vraag klik dan hier en wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk proberen te beantwoorden.

Ik wil graag domotica binnen mijn bedrijf, wat heb ik dan nodig?

Voor uw bedrijf adviseren wij altijd een maatwerk oplossing op basis van control4. Dit heeft de betrouwbaarheid en schaalbaarheid die u wenst van een domotica systeem binnen uw bedrijf. U kunt maximaal gebruik maken van de verschillende functies die control4 biedt. Of het nu bewaking, toegangscontrole, audio distributie of vergaderzalen betreft, Control4 voegt het allemaal vlekkeloos samen.

ProLevel Domotica kan het gehele traject van a tot z voor u uitwerken en uitvoeren. Bekijk ook een ons diensten portfolio en klik hier voor een afspraak met ons.

Ik weet wat ik wil, maar niet hoe ik dat het beste kan realiseren. Kan ProLevel Domotica mij verder helpen?

Uiteraard kan ProLevel Domotica u verder helpen. Wij komen graag eens langs voor een vrijblijvend oriëntatie gesprek. Hierin kunt u aangeven wat uw wensen globaal zijn en wat het beschikbaar budget is. Op basis van dit gesprek kunnen we het verdere traject bepalen.
Klik hier voor het aanvragen van een vrijblijvend oriëntatie gesprek.

Afhankelijk van de uitkomsten van het eerste oriëntatie gesprek zijn er een aantal mogelijke uitkomsten. Wij adviseren u een systeem op basis van Z-wave (Fibaro, Zipato of Vera) of een systeem op basis van IP (bekabeld) en Zigbee (draadloos) en wel van Control4. De Z-wave systemen kennen hun beperkingen maar liggen qua prijs gunstiger. Met een iets ruimer budget is het Control4 systeem absoluut een must.

ProLevel Domotica verzorgt naast de verkoop ook de installatie en service van alle systemen.

FAQ | Webshop

Kan ik mijn product terugsturen als deze mij niet bevalt?

ascscscscADAdADad

Veelgestelde vragen (FAQ)

We zullen deze rubriek langzaam vullen met vragen en antwoorden als we bepaalde vragen regelmatig krijgen.

Uw vraag komt niet aan de orde?

Heeft u een suggestie voor onze FAQ?
Mail ons dan door hier te klikken