Garantie en reparatie

Sla pdf op, open hem in adobe viewer en vul hem in

RETOURFORMULIER

1. Artikel defect ontvangen (DOA) 
2. Artikelklacht melden
2.1 Klacht of defect binnen garantieperiode
2.2 Klacht of defect buiten garantieperiode
3. Garantieperiode
3.1 ProLevel Domotica garantie
3.2 Fabrieksgarantie
4. Reparatiekosten
4.1 Binnen garantie
4.2 Buiten garantie
4.3 Vervallen garantie
5. Reparatieperiode

1. Artikel defect ontvangen (DOA)

Heeft u een defect artikel ontvangen of is dit kapot gegaan binnen de zichttermijn van 14 dagen? Dan spreken we van een zo genaamde DOA (Dead On Arrival).
Meld uw DOA telefonisch (+31 (0)495 769 085), per email (rma@proleveldomotica.com) of vul direct ons retourmeldingsformulier in (save pdf en open in adobe viewer).

Indien mogelijk, ruilen we het defecte artikel direct om. Eventuele verzendkosten komen uiteraard voor onze rekening.

2. Artikelklacht melden

2.1 Klacht of defect binnen garantieperiode

Meld u een artikelklacht, dan wordt gekeken of de garantiebepalingen, zoals omschreven in de algemene voorwaarden, van toepassing zijn.

Indien de klacht gegrond is, komen alle kosten (inclusief voorrij- en/of arbeidskosten) binnen de garantietermijn voor rekening van ProLevel Domotica. Wordt het artikel binnen 90 dagen na aankoop defect gemeld, dan vergoeden wij ook de verzendkosten.

Mogelijk wordt u verwezen naar onze servicedienst/helpdesk voor een snellere afhandeling. Zij hebben vaak de technische kennis over het specifieke apparaat en/of merk en helpen u graag bij het oplossen van de artikelklacht. Uiteraard blijven wij verantwoordelijk voor een juiste afhandeling van de klacht.
Vaak vind u voor kleinere problemen een oplossing in de handleiding van het artikel of op de website van de fabrikant/merk. Een link naar een handleiding of fabrikant website vindt u op onze website bij het betreffende artikel onder het tabblad extra informatie’.  Vind u in de gebruiksaanwijzing geen oplossing voor uw klacht, meld uw klacht bij voorkeur direct via ons retourmeldingsformulier (save pdf en open in adobe viewer). Voor een snelle afhandeling is het raadzaam de originele factuur erbij te nemen.

2.2 Klacht of defect buiten garantieperiode

Ook na afloop van de (fabrieks)garantietermijn kunt u met een garantie claim bij ons terecht. Mocht u redelijkerwijs verwachten dat een artikel na een bepaalde periode en bij normaal gebruik nog goed zou moeten functioneren, dan zullen wij het artikel (laten) repareren of vervangen. In alle gevallen bewaken wij de snelle afhandeling van de klacht.

Meestal is het redelijk om een deel van de kosten zelf te betalen. Bijvoorbeeld als u het product een lange tijd op een normale manier hebt kunnen gebruiken en u dit door de reparatie langer kunt gebruiken. Of u hebt een product al lange tijd gebruikt en u krijgt een nieuw product. Als het redelijk is om een deel van de kosten door te berekenen, dan informeren we u hier vooraf over, zodat u kunt beslissen wat wij met uw defekte artikel moeten doen. Eventuele retourzendingen komen voor rekening van de klant.

Meld uw klacht telefonisch of per email en u krijgt van ons binnen 24 uur bericht wat u het beste kunt doen. Voor een snelle afhandeling vragen we u het originele factuur gereed te houden.

3. Garantieperiode

De hieronder getoonde garantieregelingen gelden onverminderd de rechten die u als consument hebt op basis van de wet.

3.1 ProLevel Domotica garantie

ProLevel Domotica geeft standaard 1 jaar garantie op alle artikelen die u bij ons koopt. Heeft u bij ons een artikel gekocht en gaat dit na een bepaalde tijd stuk? Wij volgen bij het afhandelen van garantie claims uiteraard de wet en onze algemene voorwaarden.

3.2 Fabrieksgarantie

Fabrikanten bieden in veel gevallen een garantietermijn van meer dan één jaar, de zogenaamde fabrieksgarantie. De termijn en inhoud van deze fabrieksgarantie staan – indien van toepassing – in de gebruiksaanwijzing van het artikel. Indien de fabrieksgarantie langer is dan een jaar dan heeft u uiteraard recht op deze langere garantie. Voor de voorwaarden voor de fabrieksgarantie kunt u terecht in de garantiebepalingen bij het product of op de website van de betreffende fabrikant. Uiteraard zullen wij u voor zover mogelijk behulpzaam zijn bij het aanspreken van de fabrieksgarantie.

4. Reparatiekosten

4.1 Binnen garantie
Als de garantie claim gegrond is, komen alle kosten voor het omruilen of laten repareren van artikelen (inclusief voorrij- en/of arbeidskosten) binnen de garantietermijn voor rekening van ProLevel Domotica.

4.2 Buiten garantie

Bij reparaties of ruilingen die buiten de garantie vallen, is het redelijk om (een deel van) de kosten zelf te betalen. Zijn er voor u kosten verbonden aan het oplossen van de garantie claim, dan informeren we u hier vooraf over. U kunt dan beslissen wat wij met uw artikel moeten doen. Eventuele retourzendingen komt voor uw rekening.

4.3 Vervallen garantie

De garantie vervalt indien het defect veroorzaakt is door:

  • beschadiging door opzet of door nalatigheid;
  • onoordeelkundig gebruik of nalatig onderhoud;
  • normale slijtage;
  • beschadiging door het niet of niet juist in acht nemen van de gebruiksaanwijzing.

5. Reparatieperiode

Vanaf het moment dat een te repareren artikel bij de servicedienst ontvangen is, duurt het maximaal 30 dagen tot u uw artikel gerepareerd in huis hebt.
Als het artikel niet gerepareerd kan worden, dan wel wij uw artikel niet kunnen repareren binnen de termijn van 30 dagen, informeren we u binnen deze periode over de verdere afhandeling.