Home cinema en theater

Wat is het verschil tussen home cinema en home theater?

Home Cinema

Home cinema is eigenlijk niet meer dan een bioscoop volledig geïntegreerd in je normale woonkamer. Bijna onzichtbaar gaat uw home cinema op in uw interieur. Zo kunnen de speaker ingebouwd worden in de wanden, plafonds of tv meubel. Uw apparatuur  wordt in de kast uit zicht geplaatst. Uw TV kunnen we zelfs verbergen achter een spiegel of wegwerken achter een schuifpaneel of gewoon mooi verzonken in de muur, wat u ook wilt. Zo kunt u dezelfde ruimte multifunctioneel gebruiken en toch voorzien van fantastisch beeld en geluid indien gewenst.

Home Theater

Home theater is een ruimte die speciaal als filmzaal wordt ingericht. Vaak een groot projectie scherm met een flinke beamer en fantastisch geluid. Ook worden vaak speciale zetels geïnstalleerd voor volledig comfort tijdens het filmkijken. De ‘sky is de limit’ bij dit soort ruimtes. Laat uw fantasie de vrije loop en creëer iets speciaals voor u, uw familie en vrienden om van te genieten. Een bioscoop ervaring aan huis en vaak van alle gemakken voorzien.

Maar kan dat niet zonder domotica oplossing dan?

Ja dat kan is daarop het antwoord, maar …..  Domotica kan uw systeem zover vereenvoudigen dat u uw gehele systeem kunt bedienen met een remote, Touch panel of zelfs een tablet of smartphone. Ook kunt u intelligente scenes creëren die met een druk op de knop uitgevoerd worden. Zonder domotica worden dit soort ruimtes overspoeld met apparatuur en vooral afstandsbedieningen, Voor ieder apparaat een aparte afstandsbediening. Hoeveel heeft u er thuis? Minimaal 3-4 durf ik te wedden. Nou dat kan nog verder oplopen als het wat ingewikkelder wordt. En wanneer gaat u uw home cinema of theater dan gebruiken? Het is waarschijnlijk zo dat u uw apparatuur zelden gebruikt simpel weg omdat het zo lastig is.

Wij laten graag even een gebruiker (Engelstalig) aan het woord. Ook zij gebruikten hun home theater nooit. Nu vertoeven ze er dankzij een domotica oplossing regelmatig en hebben ze hun gehele huis geïntegreerd.

“Het geluid en beeld is fantastisch en de lichtbediening maakt het een echte bioscoop ervaring”

– Een aparte ruimte geheel ingericht als thuisbioscoop, voorzien van het beste geluid en beeld dat mogelijk is –

  

“Het fantastische beeld en geluid is bijzonder stijlvol verwerkt in mijn interieur en alles is te bedienen met één afstandsbediening”

– Uw normale woonkamer waarin een geweldige film beleving wordt gecreëerd als u film kijkt, maar ook een sfeervolle kamer blijft als u vrienden wilt ontvangen –

Wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Want er is natuurlijk nog veel meer te vertellen..