Klimaatbeheersing

Klimaatbeheersing

Domotica en klimaatbeheersing vullen elkaar prima aan. En dan hebben we het met name over de comfort beleving door niet alleen verwarmingsapparaten te betrekken, maar ook de gordijnen, rolluiken, zonwering, ventilatie en airconditioning.

Met Domotica kan je al deze apparaten op elkaar en zelfs op de weersomstandigheden afstellen. Enkele voorbeelden zullen hier veel verduidelijken.

Temperatuurregeling per ruimte

Met een domotica systeem kan je verschillende verwarmingszones in de woning maken. De ketel en/of pomp werkt dan enkel als er kamers verwarmd moeten worden.

Ook kan de verwarming worden uitgeschakeld wanneer in een ruimte een raam openstaat, of dit nu het gevolg is van een vergetelheid of uit ventilatie wensen. Hiervoor dienen wel raamcontacten geplaatst te worden, maar die kunnen dan ook weer aan uw alarm gekoppeld worden en hebben dus een dubbele functie op die manier.

Domotica klimaatbeheersing kan met behulp van bewegingsdetectoren de verwarming een trapje hoger zetten wanneer bijvoorbeeld de kinderen in de speelkamer aanwezig zijn. en als hij langer dan een bepaalde tijd geen beweging ziet de verwarming weer uit zetten.

Beschermen tegen oververhitting

Op hete zomerdagen zal het domotica systeem tijdig de zonnewering of rolluiken in bijvoorbeeld de slaapkamer dicht doen. Indien je over airconditioning beschikt zal deze ook aangezet kunnen worden voordat je ’s avonds naar bed gaat. Indien het fel regent of waait, zal de zonnewering dan weer opgetrokken worden om schade te voorkomen aan het doek. Dit kan eenvoudig door een weerstation aan het systeem toe te voegen.

Ventilatie

Domotica ventileert eveneens de woning zodat vochtigheid en nare geurtjes op een gezond niveau worden gehouden. Is er te veel vochtigheid in de badkamer dan zal een vochtsensor dit laten weten aan het domotica systeem en zal de ventilatie een trapje hoger gaan. Is de luchtvochtigheid weer tot aanvaardbaar niveau gedaald dan zal de ventilatie automatisch uitgeschakeld worden. Dit voorkomt schimmel vorming, nare geurtjes en verbetert uw leefomgeving.

Optioneel

De koppeling met klimaatbeheersing systemen is niet echt noodzakelijk want deze systemen hebben elk hun eigen regelsysteem over het algemeen. Maar door de verschillende systemen aan elkaar te linken via domotica kunt u toch een hoger comfort gevoel creëren in uw leefomgeving. En dat is toch waar het allemaal om draait?

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Klik dan hier en wij bellen u voor een afspraak!

Klimaatbeheersing

Wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Want er is natuurlijk nog veel meer te vertellen..