Multiroom Video

Wat is multiroom video?

Met een multiroom video kan je op iedere plek in huis naar video bronnen kijken. Ongeacht waar de videoinstallatie zich bevindt.

Centraal geplaatste videobronnen – dat kan gaan om een dvd speler, spelcomputer of videoserver – of streaming video – vanaf je domotica controller, tablet of smartphone – kan je in een kamer naar keuze bekijken en bedienen. Iemand kijkt in de woonkamer naar sport, terwijl bijvoorbeeld in de keuken een kook programma staat te bekijken. Ook dezelfde video in alle kamers behoort tot de mogelijkheden, bijvoorbeeld als je een feestje geeft in huis. Uiteraard kunt u altijd nog lokale videobronnen toevoegen als dat gemakkelijker is.

Niet zo lang geleden was het enkel mogelijk één videobron af te spelen tegelijkertijd, zoals een bepaalde tv zender of dvd of moest u bij ieder toestel alle gewenste video apparaten hebben. Deze manier van video verdeling in de woning laat  een persoonlijke videobeleving niet toe. De moderne technologie biedt die keuze wel door verschillende videostreams naar verschillende kamers te sturen (men spreekt van multisource), via een bekabeld netwerk.

Bekabeld of draadloos?

Multiroom video oplossingen worden meestal bedraad aangesloten omdat het streamen van video, zeker op hoge resoluties als 4K, grote hoeveelheden data vergen. Meestal worden hiervoor cat5 /6 netwerkkabels gebruikt. De videobronnen worden dan aan de ingangen van een videomatrix  gehangen en vervolgens distribueert de matrix het signaal naar de diverse TV’s of beamers.

Zo is het onder andere mogelijk dat uw een film in de woonkamer bekijkt, maar halverwege de film besluit dat u naar bed wilt. U kunt dan op uw slaapkamer verder kijken waar u gebleven was of een andere keer verder kijken.

Waarom Domotica?

Hoewel veel multiroom video oplossingen ook standalone kunnen opereren met aparte apps, wordt het pas echt leuk als je deze integreert in een domotica oplossing, niet voor ieder systeem een losse applicatie, maar een centrale applicatie van waaruit alles aan gestuurd wordt, ook uw multiroom video. En het mooie is dat uw met uw domotica installatie allerlei scenario’s aan uw tv kunt koppelen. Gaat u film kijken en start u uw filmserver op dan dimt het licht gaan de gordijnen dicht en gaat uw surround set aan. Vervolgens moet u naar de wc, u pauzeert uw film en uw lichten gaan op dimstand aan zodat u ziet waar u loopt. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wilt u hierover meer weten?  Klik dan hier en wij bellen u!

Multiroom Video

 

“Beeld en geluid door mijn hele huis heen streamen. Ik geloofde niet dat het kon, mijn verwachtingen zijn overtroffen”

– Geluid en beeld door het gehele huis. Overal hetzelfde of overal iets anders? Het kan allemaal vanuit één applicatie. Makkelijker kunnen we het niet maken, wel leuker! –

Wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Want er is natuurlijk nog veel meer te vertellen..